Ленивец

Ленивците са бавнодвижни дървесни бозайници от групата на Непълнозъбните. Разпространени в тропическите гори на Централна

и Южна Америка. В съвременната класификация на Непълнозъбните

ленивците се отнасят към разред Pilosa. Съвременните ленивци се

делят на 2 семейства:

Трипръсти ленивци и двупръсти ленивци. Хранят се с растителна храна-

листа, пъпки и малки насекоми. Храносмилателният процес в стомаха на ленивците може да отнеме повече от месец. Ленивците висят по дърветата и се движат само по необходимост. Спят около 10 часа в денонощието.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s